Categorie cazare

Cautare rapida


Share

Navigatie: Informatii turistice La pas prin oraşul comoară, Cluj Napoca

La pas prin oraşul comoară, Cluj Napoca

Municipiul Cluj-Napoca se situează în partea centrală a Transilvaniei. Se întinde pe o suprafaţă de 179,5 kmp şi este înconjurat pe trei părţi de dealuri şi coline cu înălţimi între 500 si 700 m, cu aspect de cetate.

Cluj-Napoca este o destinaţie turistică atractivă, un oraş dinamic, cosmopolit şi tradiţional, cu o comunitate activă şi oameni prietenoşi, dar şi cu o puternică comunitate internaţională de afaceri. Valori inestimabile găzduite în muzee, biblioteci şi palate de rezonanţă naţională, teatre dramatice şi lirice, festivaluri internaţionale de film cu o largă audienţă europeană,  bucătăria locală, şi nu în ultimul rând, existenţa Grădinii Botanice, satisfac exigenţele turiştilor de pretutindeni.Piaţa Muzeului

O scurtă plimbare prin centrul istoric al Clujului este un bun prilej de a admira arhitectura medievală a oraşului şi de a rememora vechea şi bogata istorie a Capitalei Transilvaniei. În piaţa centrală, azi Piaţa Unirii, la fiecare pas, clădiri maiestuoase, martore ale evenimentelor trecute, îşi spun povestea celor care ştiu să le “asculte”.

Descoperiţi moştenirea pentru viitor - Muzeele Clujului care sunt în număr de 14 şi abordează tematici diverse de la istorie, artă, etnografie până la cele ale ştiinţele naturii sau muzee unice în România cum ar fi cel de speologie.

Descoperiţi Oaza din mijlocul oraşului - Grădina Botanică „Alexandru Borza” . Bazele acestei prestigioase instituţii au fost puse de către profesorul Alexandru Borza în 1920 . Pe o suprafaţă de 14 ha, pe un teren cu configuraţie variată, potrivit pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor de pe diferite continente, sunt cultivate circa 10.000 de categorii specifice.

Descoperiţi Memoria vie a satului transilvănean – Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” . Este cel mai vechi muzeu etnografic din România fondat în anul 1929 şi este structurat pe două sectoare tematice: Instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti (30 de instalaţii tehnice şi 6 case-atelier) şi Tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură populară (12 gospodării ţărăneşti complete din diferite zone etnografice din Transilvania).

Grădina BotanicăTurnul CroitorilorMuzeul de Artă

Sondaj

In ce unitate de cazare doriti sa va petreceti sejurul/vacanta?Rezultate

Newsletter

Web Design Bucuresti Copyright 2010 Infotur Romania. Toate drepturile rezervate.
Director Web Gratuit Portal de Turism Top66 Statistici Yahoo Detector