Categorie cazare

Cautare rapida


Share

Navigatie: Informatii turistice Bran
Banner

Bran

Comuna Bran, situată la mai puţin de 30 de km de Braşov, între Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, pe şoseaua ce leagă Braşovul de Câmpulung Muscel, reprezintă atât un loc istoric cât şi unul de legendă, fiind poarta dintre Transilvania şi Muntenia.

Bran este cunoscut ca fiind un important punct de atracţie turistică şi un punct de plecare către obiectivele turistice din Masivul Piatra Craiului şi Munţii Bucegi. De asemeni, Comuna Bran este şi o staţiune climaterică.

Datorită Castelului Bran, şi a interesului manifestat de turiştii din întreaga lume faţă de acesta, Bran-ul se află în momentul de faţă într-un proces de dezvoltare rapidă. Pensiunile frumos amenajate, cu aspect rustic şi gazde primitoare îşi aşteaptă turiştii, pregătite să le ofere acestora clipe de neuitat. Un aspect plăcut, ce atrage turiştii este dispoziţia gazdelor de a prepara acestora mâncăruri tradiţionale, specifice zonei. Pentru turişti se organizează itinerarii etnografice ce au ca scop prezentarea meşteşugurilor tradiţionale, precum prelucrarea lemnului, prelucrarea laptelui la stână, spălarea lânii în piuă sau ţesutul la război.

Pârtia de Schi Bran - Zănoaga

Se pot practica sporturi de iarnă pe Pârtia de Schi Bran - Zănoaga, dotată cu teleski, având o lungime de 1000 de metri. Situată în apropierea Castelului Bran, pârtia de ski Bran-Zănoaga cu o diferenţă de altitudine de 170 m şi o dificultatea medie, pârtia este cunoscută mai ales pentru tunurile de zăpadă cu care este dotată ce garantează condiţii bune de schiat în lunile îngheţate. Pârtia de ski Zănoaga este noua atracţie turistică din Bran. Localizată pe Valea Porţii în Bran cu o lungime de 650 m şi o diferenţă de nivel de 145 m, pârtia Zănoaga se adresează în special începătorilor şi schiorilor de nivel mediu. Beneficiază de instalaţie nocturnă şi teleski, precum şi de tunuri mobile de zăpadă.

Dealurile şi Munţii din zonă reprezintă oportunităţi importante pentru cei interesaţi de căţărări, ciclism, călărie sau drumeţii.

Castelul Bran

Castelul Bran este obiectivul turistic cel mai vizitat din România, de către turişti din întreaga lume, ce sosesc aici pentru a-şi satisface curiozităţile privind Legenda lui Dracula.Castelul BRAN

Construit în jurul anului 1378, pe vârful unei stânci, servea în scopuri militare având o poziţie strategică la graniţa dintre Transilvania şi Muntenia

Castelul Bran este deschis turiştilor, ce pot vizita atât interiorul sau, cât şi curtea exterioară. De asemeni, turiştii pot opta pentru serviciile profesionale ale unui ghid experimentat, ce cunoaşte micile secrete ale acestuia. În prezent, în interiorul Castelului Bran sunt expuse colecţii de ceramică, mobilier, arme şi armuri din perioada Reginei Maria, care a încercat să transforme rigiditatea Castelului Bran prin intermediul gustului său rafinat. Astfel, se remarcă "Sala Mare" (sufrageria decorată în stilul renaşterii Germane), "Salonul Galben", "Salonul de Muzică", "Odaia Tiroleză" (a regelui Carol al II-lea).

Muzeul Satului Brănean

În curtea exterioară este amenajat Muzeul Satului Brănean. Conceput ca muzeu în aer liber prezintă principalele tipuri de gospodării şi locuinţe, anexe gospodăreşti, construcţii economice şi instalaţii de prelucrarea lemnului şi a ţesăturilor de lână, acţionate hidraulic. Acest muzeu are în administrare obiecte specifice zonei Bran. O parte dintre acestea sunt parte a tezaurului patrimoniului cultural naţional, totalitatea exponatelor reuşind astfel să zugrăvească o imagine realistă a castelului Bran din evul mediu.

Vama Medievală Bran

Al treilea muzeu important din Bran are o strânsă legătură cu castelul şi ne aminteşte că acesta era un important punct vamal dintre vechile provincii Ţara Românească şi Transilvania. Casa Vămii este un momument istoric situat în partea de Sud a castelului Bran, la poalele acestuia, chiar lângă drumul Braşov - Câmpulung.

Muzeul a fost inaugurat pentru prima dată în 1987 când s-a amenajat expoziţia "Vama Bran" la parterul pavilionului central, iar recent a suferit un amplu proces de Castelul BRANconservare şi restaurare. Vama Medievală îşi propune prezentarea documentelor istorice ale castelului, ale relaţiilor de comerţ şi transport desfăşurate în acea perioadă.


Primaria Bran

Piata I. G. Stoian, nr. 1

Tel.:0268-236.416; Fax:0268-236.413

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.primariabran.ro

Sondaj

In ce unitate de cazare doriti sa va petreceti sejurul/vacanta?Rezultate

Newsletter

Web Design Bucuresti Copyright 2010 Infotur Romania. Toate drepturile rezervate.
Director Web Gratuit Portal de Turism Top66 Statistici Yahoo Detector