Categorie cazare

Cautare rapida


Share

Navigatie: Informatii turistice Negreşti Oaş

Negreşti Oaş

Ţara Oaşului este un tărâm de basm, în care sufletul omului vibrează la fiecare adiere a frunzelor. În liniştea pădurilor de mesteceni sau de stejar, doar cântecul buciumului ne aminteşte de timpurile încărcate de istorie, timpurile când oşanul înfrunta vitregia vieţii.

Sunt locuri pline de frumuseţe binecuvântate de Dumnezeu, cu oameni destoinici, femei harnice, copii frumoşi şi bătrâni înţelepţi. Poate că doar o astfel de înţelepciune priveşte cu recunoştinţă spre cer, spre Dumnezeu, spre pământ, spre oameni şi poate acestea nasc împreună ceea ce numim pitorescul ţinut al Ţării Oaşului.

Situat pe itinerarul Satu Mare-Sighetu Marmaţiei, cu posibilitate de comunicare, pe şosea asfaltată cu Maramureşul istoric şi nordul Moldovei este o zona complexă cu obiective valoroase şi felurite peisaje atractive, arta populară şi folclor. În inima acestui ţinut se ridică promiţător oraşul Negreşti Oaş. Fiind al treilea oraş ca mărime din Judeţul Satu Mare, are o suprafaţă de 13.026 ha şi o populaţie de 15.185 de locuitori, situat în extremitatea nord estică a judeţului, fiind centrul economic şi administrativ al zonei geografice şi etnografice Ţara Oaşului.

De departe te întâmpină turla catedralei ortodoxe-emblema oraşului, iar vis-à-vis, Primăria îşi deschide politicos porţile tuturor care vor să le treacă.

De curând, oraşul se mândreşte cu zona turistică Luna Şes, un loc ce promite să fie perla turistică a Ţării Oaşului nu numai prin pârtia care se pregăteşte, dar şi prin peisajele montane rupte parcă din rai.

Atracţia locului se explică prin distanţa mică faţă de zonele urbanizate şi accesul uşor, prin climatul blând ocrotit de vânturi, prin reţeaua hidrografică relativ bogată (văile Tâlna, Brada, Ţiganului) şi populată cu păstrăv, prin posibilităţile pe care le oferă pentru campare şi drumeţii montane pe trasee marcate  şi nu în ultimul rând prin izvoarele de ape minerale.

Astfel se va realiza o pârtie de schi cu plecare de la cota 1200 m şi sosire la cota 660 m, având o lungime de 2100 m şi o lăţime de 50 m. Această pârtie se adresează schiorilor amatori şi profesionişti, urmând a fi dotată cu instalaţie de zăpadă artificială şi instalaţie nocturnă. Pentru dezvoltarea zonei turistice aşteptăm oferte din partea investitorilor şi antreprenorilor în vederea construirii şi amenajării unui mare teren de golf, pistă de motocros, echitaţie,  spaţii de cazare, unităţi comerciale şi de prestări servicii, dotări de agrement şi sportive  etc. Este important de subliniat şi faptul că obiectivul vizat se găseşte într-o zonă cu o mare densitate de elemente de interes turistic, cu bine-cunoscutele ei tradiţii folclorice şi serbări populare (Sâmbra Oilor), cu alte zone de agrement recunoscute (Valea Mariei- cazare, ape minerale şi termale; Călineşti Oaş-cazare, lac de acumulare; Mujdeni-Oraşu Nou - camping, lac de acumulare, cu izvoare de apă minerală la Certeze, Bixad, Oraşu Nou, Boineşti, cu vestigii istorice de arhitectură şi artă populară.

Amplasamentul zonei turistice Luna Şes-Negreşti Oaş este deosebit de favorabil pentru atragerea turiştilor amatori ai sporturilor de iarnă atât din judeţele învecinate (Sălaj, Bihor, Maramureş, Cluj), cât şi cele din ţările vecine Ungaria şi Ucraina.

Nu departe de centru, turiştii au ocazia să viziteze Muzeul Ţării Oaşului în aer liber, muzeu în care pot da firul timpului în urmă cu secole şi să retrăiască pentru o clipă viaţa autentic românească nealterată de filonul civilizaţiei. Considerat pe bună dreptate “sat etnografic” al Ţării Oaşului, muzeul este dominat de Biserica de lemn de la Lechinţa Oaşului, monument de arhitectură populară datând din prima jumătate a secolului al XVII-lea. În jurul bisericii sunt amplasate în mod răsfirat şapte case ţărăneşti şi anexe gospodăreşti, un atelier de olarit, unul de fierărie şi trei instalaţii tehnice de apă: o moară cu o roată verticală, o piuă cu patru ciocane pentru prelucrat postavul ţărănesc, o pălincie şi o vultoare. Nota aparte o constituie faptul că maeştrii care lucrează la muzeu nu fac simple demonstraţii ale meşteşugului lor; vizitatorii îi întâlnesc pe localnicii veniţi la muzeu să macine la moară, să spele la vultoare, să-şi repare uneltele agricole sau pentru a-şi potcovi caii. Datorită reliefului din zonă şi a vegetaţiei abundente şi având în vedere valoroasa colecţie de etnografie şi artă populară, muzeul este foarte sugestiv pentru toată zona Ţării Oaşului.

Muzeul Etnografic, Primăria şi parcul central al oraşului adăpostesc o bogată colecţie de artă plastică şi sculpturală.

Acest cadru de un pitoresc aparte, cu o tradiţie şi ospitalitate caracteristică constituie o destinaţie turistică cu valenţe deosebite pentru numeroşi turişti.

 

Primaria Negresti Oas

Negresti Oas, Str. Victoriei, nr. 95-97, Jud. Satu Mare

Tel.:0261-854.842, 853.112; Fax:0261-854.845

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.negresti-oas.ro

Sondaj

In ce unitate de cazare doriti sa va petreceti sejurul/vacanta?Rezultate

Newsletter

Web Design Bucuresti Copyright 2010 Infotur Romania. Toate drepturile rezervate.
Director Web Gratuit Portal de Turism Top66 Statistici Yahoo Detector