Categorie cazare

Cautare rapida


Share

Navigatie: Informatii turistice Văliug

Văliug

Comuna Văliug, este situată în centrul judeţului Caraş Severin într-o regiune pitorească deosebită. Judeţul Caraş – Severin, fiind denumit şi Banatul Montan, relieful predominant al zonei este cel montan.

Din acest minunat peisaj montan al Caraş – Severinului  face parte sau putem spune contribuie şi zona Văliugului oferind oaspeţilor săi un cadru natural de o frumuseţe unică, obiective de un deosebit  interes turistic şi ştiinţific.

Subzona Breazova – Crivaia s-a conturat în jurul a două lacuri de acumulare Breazova, Gozna (Văliug) şi împrejurimi. Aici la poalele muntelui Semenic la o altitudine de 535 m, la 22 km de Reşiţa se află o regiune pitorească admirabilă, în centrul căreia se găseşte Staţunea Crivaia.

Crivaia este o staţiune climaterică, care încă de la sfârşitul secolului XIX a început să fie vizitată de oaspeţi veniţi din toate colţurile ţării.

Zona muntoasă în care se află Văliugul este de un pitoresc din cele mai spectaculoase. Pădurile de conifere şi cele de fag, carpen, stejar sunt o podoabă a acestor ţinuturi şi totodată sunt una din bogăţiile de bază, ca şi cele care asigură ozonarea mediului.

Datorită particularităţilor zonei există posibilitatea practicării unei palete diversificate de sporturi, şi anume:

-          Barajul Gozna oferă condiţii ideale pentru practicarea sporturilor  de apă: înot, caiac-canoe, wind surfing, alte sporturi cu ambarcaţiuni ecologice, cele motorizate fiind interzise

-          Pe Lacul Văliug se pot închiria bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, în locuri special amenajate se poate face plajă şi baie, se poate practica pescuitul în funcţie de sezon

-          Staţiunea Crivaia se întinde de-a lungul Lacului Văliug şi este una din cele mai atrăgătoare staţiuni climaterice din Banat. Medical staţiunea este recomandată mai ales în asteniile nervoase, surmenaj fizic şi intelectual. Zona Crivaia dispune de terenuri de tenis de câmp, volei şi handbal

-          Suprafeţele mari de păduri adăpostesc un bogat fond de animale sălbatice respectiv: vulpi, lupi, cerbi, mistreţi care oferă posibilitatea practicării vânătorii de către cei pasionaţi.

-          Se pot practica motocrosul, mountainbiking, paragliding

Văliugul poate oferi posibilitatea desfăşurării activităţilor de tratament sanatorial, datorat bioclimatului şi resurselor hidrominerale.

Cadrul natural, respectiv relieful, bioclimatul, vegetaţia, fauna, rezervaţiile naturale constituie elementul de bază al ofertei turistice pe care o prezintă comuna Văliug. Potenţialul turistic legat de relief, oferă următoarele destinaţii turistice: drumeţii montane, odihnă şi recreere, sporturi de iarnă, studiu şi cunoaştere ştiinţifică. Climatul munţilor mijlocii prezenţi în zonă are un caracter tonico-stimulent.

Muntele Semenic - situat la altitudinea de 1450 m este îndrăgit mai ales de iubitorii sporturilor de iarnă deosebindu-se de alte staţiuni montane prin abundenţa zilelor cu zăpadă, în medie de 186/an. Pe Muntele Semenic se pot practica: săniuşul, schiul alpin şi schiul fond existând 5 pârtii omologate, organizându-se anual diverse concursuri de acest fel.

Iubitorilor de speologie şi alpinism le stă la dispoziţie cel mai compact endocarst din România cu 566 de peşteri şi 125 de avene. Peştera Comarnic (la 2,5 ore pe marcaj turistic) situată pe versantul stâng al văii Comarnic (la 440 m altitudine) este cea mai lungă peşteră din Banat (4040 m), fiind declarată monument al naturii.

Vizitatorii acestor obiective rămân impresionaţi de ţinuturile acestei zone, zestre valoroasă pentru cei ce profită de binefacerile ei pentru viaţă şi desigur, aceştia revin ori de câte ori au prilejul.


Primaria Valiug

Valiug, Str. Principala, nr. 56, Jud. Caras Severin

Tel.:0255-235.601/691

Fax:0255-235.601

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.primaria-valiug.ro

Sondaj

In ce unitate de cazare doriti sa va petreceti sejurul/vacanta?Rezultate

Newsletter

Web Design Bucuresti Copyright 2010 Infotur Romania. Toate drepturile rezervate.
Director Web Gratuit Portal de Turism Top66 Statistici Yahoo Detector