Categorie cazare

Cautare rapida


Share

Navigatie: Informatii turistice Oraşul Cernavodă

Oraşul Cernavodă

Numele orasului este legat de  podul ce traverseaza Dunarea ca o uriasa dantela de otel, ctitorit de Regele Carol I si proiectat de inginerul Anghel Saligny ( 1890 – 1895).

Primăria Oraşului Cernavodă

Orasul Cernavoda este cunoscut si prin descoperirile arheologice de dovedesc stravechea sa locuire. In apropiere au fost gasite  vestigii ale culturii Hamangia, intre care statuetele "Ganditorul" si "Femeie sezand", devenite celebre pentru expresivitatea lor artistica.

Cernavoda a avut o contributie importanta la intretinerea flacarii romanismului in aceasta parte a Dobrogei, este cunoscuta activitatea lui Dimitrie Chirescu pentru dezvoltarea invatamantului in limba nationala, prin infiintarea de scoli in satele din preajma. Localitatea este situata  in partea de vest a judetului Constanta la o distanta de 59 de km de Marea Neagra. Are o pozitie  privilegiata prin situarea sa pe malul drept al bratului Dunarea veche in punctul de contact cu fluviul Dunarea.  Este  considerat  a fi un nod de transport de interes national avandu-se in vedere oportunitatile de transport rutier, fluvial si feroviar pe care Cernavoda le detine.

In Cernavoda exista singura centrala nucleara CANDU din Romania, ce opereaza cu doua unitati ( U1 si U2) si un depozit intermediar de combustibil ars.

Cernavoda intretine relatii de infratire cu orasele Krsko – Slovenia si Saint Sebastien sur Loire – Franta.

Obiective turistice

Podul Anghel SalignyPodul "A. Saligny" este cea mai importanta realizare a inginerului Anghel Saligny - inaugurat la 14 septembrie 1895, are o deschidere de 4088 m intre malul stang si cel drept al vaii Dunarii. Noutatile aduse de Saligny constau in aplicarea inventiilor sale, suprastructura din grinzi cu console si tabliere de pod, din otel moale, in loc de fierul pudlat care se intrebuinta pe atunci. A fost la acea vreme, cel mai lung pod din Europa si unul dintre principalele poduri metalice cu deschidere mare.

Cetatea Axiopolis descoperire arheologica din anul 1898, situata la 4 km de Cernavoda, pe malul drept al Dunarii, este o veche cetate in floare pe timpul lui Traian, daramata si prefacuta in ruine in timpurile grele ale navalirii barbarilor. In vecinatatea acesteia se gasesc urme ale Valului de piatra (Valu lui Traian).

Gânditorul şi femeie şezândMuzeul de Istorie si Arheologie – gazduieste grupul statuar "Ganditorul" si "Femeie sezand", capodopera a sculpturii neolitice, descoperite la Cernavoda intr-un mormant din necropola de inhumatie de pe dealul Sofia.

Adresa: str. Ovidiu, nr. 9. Telefon : 0241 487 170.

Program : Luni – Vineri 08.00 – 16.00

Biserica ortodoxă Sf. Împăraţi Constantin şi ElenaBiserica “Sf. Imparati Constantin si Elena”, biserica de cult ortodox, construita in anii 1882-1895.  Bi serica  apartine ca arhitectura stilului bizantin, este ridicata pe un plan in forma de cruce, in mijloc are o cupola mare din caramida si piatra. In anul 2001 a avut loc de restaurarea bisericii si refacerea picturilor. Este inclusa pe lista monumentelor istorice de interes national.

Adresa : str. Mircea cel Batran nr. 3

Biserica romano – catolica cu hramul “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”.  În 1936 a fost cumparata de catre Arhiepiscopie o cladire care a functionat ca sediu parohial si capela pana in 1950, cand a fost nationalizata de catre autoritatile comuniste, iar preotul comunitatii, italian de origine, a fost arestat. Parohia a fost reinfiintata in 1991, capela aflandu-se intr-o stare avansata de degradare. In 1997 au inceput lucrarile de constructie la noua biserica a comunitatii, care au fost definitivate în 2003.

Adresa: str. Gheorghe Asachi, nr.2

Biserica ortodoxă din lemn Sf. Apostol AndreiBiserica ortodoxa din lemn “Sf Apostol Andrei”- Construita in stil maramuresean, lacasul de cult se detaseaza prin eleganta constructiei. Piatra de temelie a fost pusa in anul 2000, constructia fiind finalizata in anul 2003.

Adresa : str. Medgidiei

Geamia cultului musulmanGeamia cultului musulman - construita in anul 1756 este declarata monument istoric.

Adresa : Str. Crisan, nr. 4

Evenimente culturale

1 - 3 iunie – Festival de teatru pentru copii si tineret

1 - 14 august – Tabara internationala de pictura

13 - 15 august – Zilele orasului

7- 9 octombrie – Zilele Toamnei. Festival de folclor

5- 7 noiembrie – Festivalul de muzica usoara Steaua Dunarii

3- 5 decembrie – Festival international de muzica corala ID Chirescu

 

Hoteluri/Restaurante recomandate in Orasul Cernavoda

Hotel/Restaurant Hollywood; Restaurant Serif; Hotel/Restaurant Yahoo; Casa Samsara; Hotel Daria; Restaurant Grande

Podul Sf. Maria - CernavodăPrimaria Orasului Cernavoda

Str. Ovidiu, nr. 11

Tel.: 0241-487.108/148/142, 238.030

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.primaria-cernavoda.ro

Sondaj

In ce unitate de cazare doriti sa va petreceti sejurul/vacanta?Rezultate

Newsletter

Web Design Bucuresti Copyright 2010 Infotur Romania. Toate drepturile rezervate.
Director Web Gratuit Portal de Turism Top66 Statistici Yahoo Detector